♥ (^_^) ♥ ::Selamat datang ke Blog Cik NurSha's Story:: ♥ (^_^) ♥

Wednesday, 29 June 2011

cuti!!!


Assalamualaikum readers...
arini sha terpanggil lagi untuk menulis atas ruangan yang comel ni...
di sebabkan arini cuti..and tadi kuar jenjalan ngan member...
so ada la story untuk wrote kat sini...
kekeke~
macam biasa...jenjalan pergi Alamanda untuk tengok wayang...
bajet nak tengok TRANSFORMER....
at last ticket habis....
adeyh...kecewa sungguh :'(


tapi takpe...ada masa akan dapat tengok jugak...
cuma lambat sikit je.... :)
 *** 

****
then masa sampai kat tempat beli tiket...
dah tak tau nak tengok cite apa...
at last aku pilih untuk tengok SUPER 8...
cite ni serious best...
bila korang tengok mesti korang akan asyik tertanya je 
apa yang terjadi dalam filem ni senarnye...
sangat menarik untuk di tonton la senang cite...
nak tengok TRANSFORMER tak dapat...
dapat tengok cite yang dari pengarah sama pun jadi laa...
apa pun, STEVEN SPIELBERG tak pernah mengecewakan 
penonton...cerita yang di paparkan sentiasa menarik...


di sini lah semua cerita bermula

***
so aku malas nak cite...nanti korang tak surprise...
apa kata korang tengok sendiri..
yang dah tengok..apa pulak pandangan korang tentang cite ni???
best tak??? <semua ada pendapat tersendiri>
 ***
lepas beli tiket...kitaorang menuju ke McD...
tempat bese la kan...
hari ni aku baham DOUBLE CHEESE BURGER cam bese
wakaka :D

***
lepas makan..lepak2 jap...YAMCHA...
sambil makan...borak2 cket...
huhu...tengah sedap memasing godek hp...
aku pun main ANGRY BIRD....
*syoknye*


keceriaan ku terserlah time main ANGRY BIRD...


fokus..fokus....

***

***

so ni je laa pic yang sempat aku amik...


adeyh...comotnye (*_*)

sekian dari ku...
haha...nak wrote cite len asenye kene hold dulu...
so tunggu je la ae if sha rajin update...
hehe....
bubui..salam..yeay!! (^_^)

Tuesday, 14 June 2011

saeng-il chugha hamnida~June13th~

salam readers...
rasenye quite lame da tak tulis dalam blog ni..
al-maklum la seperti sedia maklum yang aku da keje...
so, masa ku agak kekurangan sikit untuk corat coret ni...
tapi memandangkan semalam merupakan hari bahagia aku..
so aku nak cerita apa yang terjadi on my birthday...
first,aku nak mengucapkan bebanyak terima kasih yang 
wish on my birthday...ucapan sudah memadai bagi ku...
pada hari jadi aku...aku lepak seharian with my lovely sis
<3 NURSHOBIQHA <3
kiteorang lepak kat ALAMANDA
first place we went adalah GSC...

nak tgk wayang katanya...
haha...lepas beli tiket...kiteorang dapat tau yang movie
start pukul 3.15 ptg...
so,apa lagi...amik peluang untuk hang out ngan sis dulu
mula2 pergi beli headphone...
cuz aku amat merindui bunyi base2 aku...
haha..yela semenjak hanphone sony aku ilang...hmmm
"ini la buah hati aku dulu...
selalu temani aku ke mana jua
tika aku sunyi...
dia hadir menceriakan hidupku...
membuatkan aku kembali senyum dan lupa akan masalah aku..
hadirnya dirimu...sentiasa mewarnai hidupku..
tapi apa akan daya ku...
diri mu hanya dapat menemani ku untuk 2 tahun sahaja
aku akui yang aku amat merindui mu...
sehingga ke saat ini...
setiap kali ku dengar bunyi-bunyi an...
pasti aku teringat akan diri mu ketika mu menemani ku
walaupun diri mu lenyap dari pandangan ku
tetapi aku tetap akan sentiasa ingat akan diri mu
dan aku akan senang sentiasa kembalikan memori kita bersama...
selamat tinggal sayang ku SONY E W660i..."
*****
untuk pengetahuan korang ni la first hp aku beli
guna titik peluh aku sendiri..
kerana aku dah terdidik dari kecil untuk 
hidup tidak meminta2...
belajar hidup susah untuk reach glory..
cuz kalau hidup dah semula jadi senang...
korang takkan hargai apa yang korang ada kini...
****
lupa kan sejenak pasal kenangan lama...
mulakan dangan hidup baru (^_^)
hehe..
sambung cite pasal kuar tadi kan
aku pergi beli headphone sebagai ganti bunyi base
yang selalu memecah gegendang telinga aku dulu...
ni la kesayangan aku yang baru
waaaa~
bunyi dia juga tak kurang hebatnye...
seronok nye dapat kembali macam dulu...
hidup sentiasa di iringi music...
yeay!!!!!
****
lepas beli headphone...
jalan2 cari makan jap...
cuz lapo...haha...akak aku a.k.a KAKCIK
belanja aku mam McD laa
sempena b'day aku..huhu
yummy~
thanks ye kak cik...aku makan sampai nak pecah perut
kenyang sangat...huhu
***
lepas tu jalan2 lagi...
mulanya nak usha walkman jap...
pastu hold dulu la katanya...hahaha~
alih2 usha kedai handphone plak...
niat nak usha je...tak mo beli...*=_=*
alih2 terbeli la plak...
cane ni???? TOLONG!!!
haha...aku tak tau kenapa aku dah jatuh hati ngan handphone ni
okay sayang...kali ni tak mo ilang2 lagi ye (^_^)
sentiasa di sisi tau...
saya takut nak bawa awak ke mana saya pergi...
cuz saya takut tragedi berulang kembali...
hmmm~
mulakan hidup baru ae... (^_^)
*** 
lepas beli handphone...
terus ke panggung untuk tonton X-Men
cerita ni best senarnye...
tapi nak tunggu ke kemuncak...
alahai lambatnye yunk!!!
slow sangat laaa....
hmmm....tak pela...
yang pasti ending dia memang best...
korang tengok sendiri la ae...
and judge sendiri okay (^_^)
***
balik dari umah...
solat jap...tunggu beberapa minit jap...
tu diaa!!!!
NORA ELENA mai!!!
aku pun tak focus sangat time tu nak tengok nora elena
cuz sibuk menggodek kekasih baru...
wakaka~
apa2 pun...nora elena tetap mantop!!!
***
"pukul 2.30pg"
nak masuk tido...
cuz sok keje...adeyhh!!! =_=
situasi dimana aku mencari bantal yang empuk
alih2 aku terpegang something...
what!!!!
ada card laaa...
so sweet...

tadi masa kat MPH kakcik aku kata
nak beli kad ucapan cuz membe dia punya beday today...
aku pun tolong la carikan...
tak sangka kad itu di tangan aku sekarang...
gomawo unnie a.k.a chinggu~
ini la kak cik aku...
sayang kamu!!! <3
amboi buat surprise ae...
huhu...terharu aku...
da la mase men FB aku nanges cuz 
YURI give me something special..
thanks ya!!!
hmmm~
i don't know what to say..
my b'day this year really awesome
even though i don't get a present worth 
a hundred or thousand ringgit
but for me, it's enough to have a wonderful
memories on your special day...
from my friend in overseas...
thanks ya for the wish!!!
love u all!!!
ini la yang sempat aku take pic semalam...
haha...chubby girl~
birthday girl~
weeeee~

ok laa...rasenye 'till here that i can wrote
len mase kita jumpa lagi okay...
bubui...salam...yeay!!!!

Thursday, 9 June 2011

Kungfu Panda 2

salam readers....
aku rasa da lama tak corat corit dalam blog ni...
ramai yang da bermula berkata,
"sha...tak update block lagi ke???"
huhu...ada juga pembaca setia..thanks guys =)
al-maklum la...
semenjak aku kerja ni...
aku quite busy sikit...
pergi kerja pagi...balik karang da malam...
hmmm...
so ada kesempatan ni...
aku nak story sikit la kat korang pasal aktiviti aku semalam...
weee~ aku tengok KUNGFU PANDA 2 semalam


with my sister and my lovely niece...DAANIA
dia minat sangat ngan cerita KUNGFU PANDA tu...
haha...for your information...
aku tak pernah ada hati langsung nak tengok cerita ni...
tak tau la kenapa an...huhu
so bila akak aku ajak tengok semalam...
aku pun senang ati nak follow cuz dia nak belanja kan..haha
korang nak tau apa jadi lepas tu????
da laa aku lapa..so pergi makan kejap...
masuk wayang da lewat 10minit camtu...
huhu..masuk2 je cite da start...
apa lagi an...layan kan je...
baru beberapa minit aku kat dalam panggung tu...
aku da tergelak2...
haha...senang cite,cerita ni memang best giler plus lawak giler
nak2 si Jack Black yang pegang watak panda tu...hahaha~
senang cerita...
setiap scene memang best
korang akan rasa tak nak lari dari seat korang...
so, tunggu apa lagi kan???
tak reti2 nak pergi panggung beli tiket...haha~
selamat menonton okay... =)


salam...bubui...yeay!!!!