♥ (^_^) ♥ ::Selamat datang ke Blog Cik NurSha's Story:: ♥ (^_^) ♥

Sunday, 18 September 2011

A Long Journey to reach KL~

Assalamualaikum readers...~ ^_^
hari ni cik Nur Sha's story nak kongsi cerita sikit...
 ***
bertarikhkan 15hb Sept 2011
adalah 2 orang budak ni nak balik KL khabarnya...
punyalah semangat nak balik cause hari Jumaat cuti (Hari Malaysia)...
so, kalau balik awal ( Khamis)
boleh lepak puas2 kat rumah...
(kononnye laa) =.='
pada hari Rabu tu, dua orang rakan ni pun
pergi laaa ke kaunter tiket untuk beli tiket bus balik ke KL...
tiba...tiba...~ ~ ~

"akak...tiket balik ke KL untuk dua orang petang sok ada???"
" maaf ye dik, tiket smua dah habis....~ tinggal tiket pukul 4.15 ptg je~"
aku pun memandang rakan ku (Haz bukan nama sebenar)
"camne ni~ tiket dah habis...takkan nak amik kul 4.15....bas dari UiTM pun kul 4.15,
tak sempat ni....~"
so, kitorang pun mengelak untuk ambil tiket bas pukul 4.15ptg cause tak nak amik risiko...

****
(keesokan harinye )
-kelas terakhir-
dismiss awal pulak -.-'
hmmm....sabar je laa...
da la keluar pukul 3.30ptg, kalau amik tiket pukul 4.15 tadi, sempat sangat...
nak wat macam mana~
dah takdir tak dapat balik awal~
***
(amik risiko beli tiket kat Medan Gopeng)

punya laa lama tunggu bas kat Seri Iskandar...
dari pukul  3.30ptg, at last dapat bas dah pukul 5 ptg...
sabar lagi~  -.-'
***

(setibanya di Medan Kit)

pergi ke kaunter, dari satu kaunter ke satu kaunter...
( bertanyakan bus ke Medan Gopeng )

at last dapat gak~
cepat gak laa...kitorang tak payah nak tunggu lama~
time tanye2 tu, tiba2 bas datang ^_______^

****
samapai kat Medan Gopeng dah nak pukul 6.30ptg..
punya laa sesak kat sana~
lagi sekali bertanyakan dari kaunter ke kaunter~
"akak, tiket balik ke KL ada~???"
"dah habis dik, hari ni punya tiket ke semua destinasi, semua habis~"

*_________* -surprise-

-BERSABAR LAGI-    ^_____^

nak wat macam mana....tak beli tiket awal~
plus budak diploma cuti study week...
of course laa habis an...hmmm~

bila tengok jam...dah pukul 7++
nak balik ke UiTM dah tak sempat...
cause last bus ke UiTM pukul 7.00mlm

****
-ambil risiko lagi-
beli tiket bus untuk balik esok ke KL..
at last dapat gak....

(balik pukul 7.30pg sok)

-masa di station bus-
aku call member aku ( Mira bukan nama sebenar )
Haz call member dia ( Shai bukan nama sebenar )

aku call member aku tak dapat...
at last Haz (bukan nama sebenar) dapat contact member dia...
and member dia setuju nak tumpang kan kitorang
semalaman kat rumah dia...
thanks Shai ( bukan nama sebenar ) ~ ^_^

*****
bila dah tiba kat rumah dia ( Shai bukan nama sebenar )
nasib baik semua housemate dia okay + sporting gak laa...
malam tu kitorang pergi makan...
( al-maklum laa...seharian tak makan..just breakfast je)
lepas makan, balik + tengok movie (ala- ala wayang)
then tido~~~~ zzzzzzzz~

****
(keesokan harinya)
bangun awal pagi ( macam nak pergi kuliah)
cause bus awal pukul 7.30pg...
-semangat nak balik kan~ - *___*
before naik bas, beli McD breakfast,
(kononnye nak makan dalam bus)
at last naik bus, cucuk telinga (dengar MP3)
then tidur~~
Zzzzzzzzzzzzz~~~

*****

-sedar2 dah kat Rawang-
wah, cepat nye bus ni bawak...
2jam je da sampai KL...
*______* -happy-

****
sampai je KL sentral,
aku and Haz (bukan nama sebenar amik train masing2)
aku ke Pelabuhan Klang, dia ke Seremban~
nampak tak beg dia~???

masa nak tunggu train, aku call akak aku...
at last dia suruh aku amik cab masa sampai rumah dia nanti
then, terus pergi Sunway Pyramid
aku pun bergegas la ke sana (tak jejak kan kaki ke rumah lagi) -.-'

****
setibanya di sana...
dengan muka letih lesu~ ^~^

muka baru sampai Sunway dari Perak~
sampai je terus nampak anak buah aku main Kincir

lepak plus jalan2
( al-kisahnya nak temankan akak aku beli Samsung Tablet 10.1)
bila dah dapat~

weeee~~ *_______*
kebetulan ada event kat sana~

lepas makan McD, minum Starbucks (yummy)
shoping sikit, then balik rumah....
sampai rumah pukul 3.30ptg....
(seharian aku dalam perjalanan)

****

malam tu pulak...anak buah aku ada jamuan raya kat taska dia...
aku pun terhegeh2 nak follow, cause nanti bosan duk rumah


best la jugak~ ^_^

balik rumah dah pukul 10++
letih...online kejap...
then tido pukul 12....
Zzzzzzzzz~

walaupun cuti kejap...
tapi aku puas berjalan...
and semalam aku pergi beraya rumah akak and abg aku....
balik pun pengsan lagi....
seronok dapat jumpa Family + anak buah...



akhir kata...
salam...bubui...and peace yaww~!!!! ^0^