♥ (^_^) ♥ ::Selamat datang ke Blog Cik NurSha's Story:: ♥ (^_^) ♥

Thursday, 19 September 2013

First day in Beijing


Assalamualaikum my dear readers,

Sudah hampir 2 tahun sha meninggalkan blog ni.  Actually sha lupa password. Hehe
Semalam hampir pukul 5 pagi, baru lah dapat bukak balik blog ni. Sha pun pernah tulis kan, yang sha takkan coret kat sini selagi takde benda menarik. So bila ada benda menarik, mestilah mahu share. Hehe. Sebenarnye nak kongsi lah pengalaman yang tak seberapa ni. Awal september haritu starting from 5th Sept until 10th Sept Sha and family pergi melawat Beijing. Wah! Syiokk sangat. Tempat ni sha dah lama nak pergi sebab before this asek tengok kat buku sekolah je kan Tembok besar tu. By the way, mase first day tu, kami melawat Tian An Men Square, Forbidden City terlebih dahulu. Meh meh tengok gambar kat bawah ni, :)


Berhadapan gate Forbidden City (actually lupa nama) hehehe.

Dataran Tian An Men Square

Bagunan ni berhampiran Tian An Men Square

Forbidden City (ok! Jom masuk dalam) Hehehe

Sebenarnya, sha banyak record video compare to tangkap gambar, gambar banyak tak tau nak pilih yang mana. Hehehe. Nak masuk kan video tak lepas pulak. Berat bebenor katenye. Penat makcik nak mengupload kat Keek . At last dapat upload yang dalam hp je. Jadi laa kan, dari tak boleh. Hehe.
Kalau nak tau, Forbidden City ni teramatlah besarnya kawasan nya (banyak pulak "nye"). Hampir 3 jam jalan kaki from the Gate 1 until Gate 7 (eh! yeke? Lupa. Hehe). Lepas merayau2 kat sini, kami naik beca di Hutong Area :)

With my sis NorFila


My sis Nur Shobiqha and NorLifa

Puas hati sangat naik beca ni, murahh teman2. Omg!!! Hanya 10 Yuen untuk 2 orang, means dalam Rm5 untuk 2 orang. Murah kan? Dah laa pakcik ni bawak kami jalan2 jauh. Dapatlah tengok perkampungan di Hutong ni. Yang paling best, sambil berjalan naik beca pun still kene kejar ngan penjaja ( naik Basikal ) jual bag. Sha pun apa lagi, beli laa!!!! Haha.

Ok! Rasanya cukup lah kot nak tulis pasal Beijing ni. Panjang lebar blog ni nanti, and confirm korang boring. Hehe. Esok Sha update about the second day in Beijing ok? (Promise) Hehe :)

Ini Gegirls yang join group ni. Semua Daebakk ! (Dalam Forbidden City)

Ok! Ni kami adik beradik yang pegi Beijing. Kakteh tukang ambil gambar. Hehe


No comments:

Post a Comment